Ingredients

  • 600 grs. de bacallà esqueixat, prèviament dessalat.
  • 4 grans d’all
  • 8 ous
  • 1 ceba mitjana
  • 2 pebrots verds
  • 2 1/2 dl d’oli d’oliva verge
  • 1 mica de julivert picat

Preparació

Tallar la verdura en juliana molt fina i pocharla amb 1 dl. d’oli fins que estigui molt feta. L’operació, si es fa bé, pot prolongar bastant temps: una hora, per exemple.

Treure el bacallà del remull unes hores abans, desescamar-lo i escórrer bé.

Daurar a foc molt suau a la resta de l’oli els grans d’all, submergir-hi el bacallà, deixant-lo sis minuts.

Batre els ous, barrejar-los amb la verdura, el bacallà esqueixat i el julivert picat. Assaonar una mica. Fer la truita tenint cura en que no qualli massa: ha de quedar molt sucosa al centre.