Ingredients

  • 4 lloms de bacallà d’uns 200 grams cadascun
  • 1/2 l d’oli d’oliva verge de 1a
  • 2 caps d’all

Preparació

Dessalar els lloms de bacallà segons les indicacions donades. Treure els lloms de l’aigua amb certa antelació.

Posar l’oli amb els alls pelats a foc molt lent. Quan els grans d’all agafin color, retirar el recipient de foc, treure els alls i deixar que l’oli s’atempere.

Posar els lloms de bacallà en una cassola de fang amb la pell cap amunt. Posar la cassola a foc lent i afegir, molt a poc a poc, l’oli en què s’han daurat els alls movent a el temps la cassola de forma circular. Quant l’oli i la substància de l’bacallà lliguin, retirar la cassola de foc i deixar que tremp movent-mantenint el moviment de vaivé per continuar lligant la salsa.

Si cal tornar a escalfar el bacallà altra vegada, fer-ho sempre a foc molt lent, sense deixar que bulli, ja que la salsa pot desmuntar molt fàcilment.

Al servir, pot decorar-se el plat amb alguns filets d’all daurats.